Vad är impotens?

Erektil dysfunktion är känd i allmänt språkbruk som impotens och betyder en oförmåga att få och/eller upprätthålla erektion som är nödvändig för att genomföra en tillfredsställande samlag. Impotens kan både vara ett tillfälligt tillstånd, och det kan vara ett permanent tillstånd, men antingen finns det behandlingar som fungerar.

Om du kämpar med impotens har det genom studier blivit bevisat att receptbelagda potensmediciner ger den mest effektiva behandlingen. I artiklarna nedan finns information om potensmedel som Cialis och du hittar tips om hur du beställer dessa helt lagligt.

Impotens är relativt vanligt

Impotens är en ganska vanlig sjukdom och man tror till exempel att 15 till 25 procent av män i 60 åren påverkas av detta. För yngre män är det inte lika vanligt, men återkommande erektionsproblem är relativt vanliga i alla åldersgrupper. Om du kämpar med impotens är du med andra ord inte ensam och som nämnts finns det god hjälp tillgänglig.

Enligt sinnetshelse.no har det i övrigt genomförts en undersökning som visar att 1/3 män över 40 år kämpande med erektil dysfunktion. Dessutom finns det många som inte vill erkänna att dom drabbas av impotens och därmed är förmodligen siffrorna högre än vad som avslöjas i undersökningar.

Det är också viktigt att notera att impotens inte på något sätt är en allvarlig, livshotande tillstånd. Men ändå kan det vara mycket viktigt för livskvaliteten och bland annat påverka din partner. Lägg i detta sammanhanget märkte till att även om erektil dysfunktion inte är farlig, så är detta tillstånd som kan vara ett symptom på allvarlig sjukdom.

Beror inte på minskad sexlust

Män som lider av impotens lider av oförmågan att uppnå och bibehålla en erektion, så att en tillfredsställande samlag kan bära. Orsaken är normalt inte minskat libido och impotens är i princip inte relaterad till förmågan att ejakulera. Exakt vad som är orsaken till impotens är en komplicerad fråga som du kan läsa mer om i det här inlägget. Tips om behandling av erektil dysfunktion kan hittas här. Läs mer på netdoktor.se.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.